אקדים ואכתוב שקצרה היריעה מלמנות את כלל היתרונות שבלידה עם דולה.
הדולה תומכת עוד מלפני הלידה, משיבה לשאלות, מנחה, נוסכת ביטחון.
בלידה הדולה תומכת ביולדת נפשית ופיזית. עוזרת להקל על כאבי הצירים, עוזרת לבן הזוג לתמוך ביולדת ולקחת חלק פעיל בחווית הלידה, עוזרת לזוג בתקשורת עם הצוות הרפואי.
אחרי הלידה הדולה יכולה להשאר עם היולדת בזמן שהאב הטרי מלווה את הילוד לטיפול הראשוני בתינוקיה, והיא גם זמינה לתמיכה ושאלות אחרי הלידה.
בסקירה זו, אנסה לתאר את היתרונות הפחות ברורים מאליהם, שבלידה עם דולה.
בדרך כלל הקשר עם הדולה מתחיל בתקופת ההריון. הדולה מכירה את הזוג ואת ההריונית. בהגעה ללידה בבית חולים הדולה היא דמות מוכרת, בניגוד לרב, אם לא כל, הצוות הרפואי שמעורב בלידה.
כפועל יוצא, היולדת יכולה להרגיש נינוחה יותר, ותרומתה של הנינוחות הזו לקידום הלידה רבה. כשהיולדת נינוחה ובהרגשת ביטחון, ההורמונים המופרשים בגופה מעודדים התקדמות לידה.
ואכן, ממחקרים שהשוו בין לידות עם וללא דולה, עולה כי נשים שילדו עם דולה חוו לידות קצרות יותר, נטו פחות להשתמש במשככי כאבים תרופתיים, נזקקו לפחות התערבויות רפואיות, ושיעור הלידות שהסתיימו כלידות מכשירניות או קיסריות היה נמוך יותר.
כיוון שנשים שיולדות בליווי ובתמיכה של דולה חשות פחות חרדה בזמן הצירים, חווית הלידה שלהן טובה יותר.
לחווית הלידה השפעה מרחיקת לכת על החיים לאחר הלידה.
נשים שחווית הלידה שלהן היתה מעצימה נוטות לחוש יותר ביטחון עצמי, החיבור שלהן לילוד מהיר ועצמתי יותר, ולכן גם הגישה לטיפול ולהנקה של הילוד מוצלחת יותר, דבר המשפיע לטובה גם על בריאותו של הילוד.
חווית הלידה וחווית החיבור עם הילוד הנן בעלות משקל בהרגשה של היולדת לאחר הלידה ומשפיעות על הנטייה לדכאון או חרדה אחרי הלידה.
לכן יולדות שנעזרות בדולה בלידה נוטות לסבול פחות מתופעות של דכאון אחרי לידה.
למידע על השירות שלי כדולה
לכתבות נוספות על דולות |
|