דוּלַה – איך זה עובד?

את ההתקשרות עם הדולה כדאי להתחיל במהלך ההריון. מתי בדיוק? תלוי בכם. כדאי להתקשר עם הדולה מוקדם מספיק, כך שתוכלו להפגש, להכיר בנחת ולהפגש פעם נוספת ל"מפגש עבודה" או "מפגש לקראת לידה".איך מוצאים דולה?
אפשר לבקש המלצות מחברים שילדו בתמיכת דולה. אם אתם עושים קורס הכנה ללידה, אפשר לבקש המלצות מהמדריכה. באינטרנט יש מספר אתרים שמפרסמים רשימות של דולות. אפשר להתקשר עם מספר דולות ולבחור את זו שמתאימה לכם ביותר.
אפשר גם לחפש דולות מתלמדות באינטרנט או במקומות שמכשירים דולות, ולמצוא דולה בעלות סמלית.האם יש הבדלים בין הדולות?
בהחלט. ככל ה(א)נשים – הדולות שונות זו מזו באופיין ובדרכי עבודתן. יש דולות שנוטות יותר לעבודה בתנועה. יש דולות שעובדות יותר על שימוש בקול או בדמיון מודרך, ועוד.
בפגישה הראשונה עם הדולה יש לוודא ששני בני הזוג והדולה מסתדרים היטב ונעים להם להיות ביחד. הדולה הולכת ללוות אתכם בחוויה אינטימית ביותר, והכרחי שתרגישו בנח ביחד.מהי דולה מתלמדת?
דולה מתלמדת סיימה את לימודיה ובדרך כלל גם צפתה בלידות, אך לא התנסתה עדין בליווי של זוגות מתקופת ההריון ועד לאחר הלידה. הדולה המתלמדת טרם רחשה נסיון, אבל היא מצויידת בכלים להדרכת וליווי היולדת ובן זוגה.
דולה מתלמדת גובה תשלום סמלי בלבד תמורת שירותיה. לכן, זה יהיה פתרון מצויין לזוגות שרוצים להצטמצם בהוצאות.ואחרי שבחרתם דולה
לכל דולה שיטות עבודה משלה. רב הדולות נפגשות עם הזוג פעם נוספת לפני הלידה. פגישה זו מחזקת את הקשר בין הדולה לבני הזוג, בנוסף להיותה אינפורמטיבית ומכוונת לקראת הפעילות המשותפת בלידה.
בדרך כלל הפגישה הבאה תהיה כבר בלידה עצמה. כאן חשוב מאוד שהקשר של הדולה עם היולדת ועם בן זוגה יהיה טוב ונעים. גם התקשורת של הדולה עם הצוות הרפואי חשובה.
לכל יולדת מותר לבחור את המלווים שלה בלידה. מספר המלווים המותר בחדר הלידה משתנה בין בתי היולדות השונים. ישנם אגב מקומות שמתירים רק מלווה אחד בתוך חדר הלידה, אבל מאפשרים החלפה בין שני מלווים (שבכל זמן נתון רק אחד מהם עם היולדת).

חשוב להבין שתפקיד הדולה הנו לספק תמיכה ליולדת. אין זה מתפקידה של הדולה (ואף אסור בתכלית האיסור) לקבל החלטות בשם היולדת, ובודאי שאין זה מתפקיד הדולה להתערב בשיקולים ובהחלטות של הצוות הרפואי.
הדולה אינה חלק מהצוות הרפואי, אלא מלווה מטעם היולדת.
הדולה יכולה לעזור ליולדת בהתמודדות עם הלידה. יכולה להציע ולעזור בתנועה, להסביר משמעות של התערבויות מסויימות, לספק מידע במקרה של התלבטות (מה היתרונות והחסרונות של פעולה שהצוות הרפואי הציע אך לא חייב).
הדולה יכולה גם להציע אלטרנטיבות להתערבויות רפואיות, במידה והצוות הרפואי מאפשר. לדוגמה – בלידה שמתקדמת לאט, והצוות הרפואי מציע מתן זירוז תרופתי, היולדת יכולה לשאול אם אפשר לחכות עוד חצי שעה עם הזירוז, ולבקש מהדולה פתרונות לא תרופתיים לזירוז הלידה.
הדולה מלווה את היולדת ובן זוגה בלידה. עוזרת ליולדת בהתמודדות עם הלידה, עוזרת ליולדת לקדם את הלידה ועוזרת לבן הזוג לתמוך ביולדת, ובכך – לקחת חלק פעיל ומועיל בלידה.
הדולה יכולה להשאר עם היולדת במידה ובן הזוג מלווה את הילוד לתינוקיה, כך שהיולדת לא תשאר לבד לאחר הלידה. בדרך כלל הדולה יכולה לעזור גם עם ההנקה והטיפול הראשוני בילוד.
חשוב לזכור שלדולה אין אפשרות להשפיע על הלידה עצמה. סיבוכים, עיכובים, התפתחויות לא צפויות בלידה. אבל הדולה בהחלט יכולה לעזור ליולדת ולבן זוגה להפוך את חווית הלידה לטובה יותר ומעצימה יותר.
ובנימה אופטימית זו… אני מאחלת לכולן לידות טובות, בריאות ומעצימות.

למידע על השירות שלי כדולה

לכתבות נוספות על דולות

 
 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s